Statiunea Brezoi

Statiunea Brezoi

Brezoi este o frumoasă destinație turistică situată în Munții Carpați din România. Este un oras de munte, mic, circa 7000 de locuitori, situat în Carpatii Meridionali la confluenta Lotrului cu Oltul, la o altitudine medie de 400 m si la o distanta de 200 km de Bucuresti, 70 km de Sibiu, 35 km de Rm. Vâlcea.

Cu o mulțime de frumuseți naturale îl face un loc popular pentru activități în aer liber, cum ar fi drumeții, camping și schi. Orașul în sine are o arhitectură frumoasă, inclusiv o biserică uimitoare in satul Proieni (Brezoi) – o biserică foarte veche despre care tradiţia locală usţine că aici s-ar fi cununat Mihai Viteazul cu Doamna Stanca, în anul 1583. Legende populare mai spun că în aceasta biserica ar fi fost botezat domnitorul Mihai Viteazul. Clădirea actualei biserici, având hramul „Toţi Sfinţii”, datează din anul 1798.

Stațiunea Voineasa, aflată în apropiere, este un loc minunat pentru sporturi de iarnă, iar izvoarele termale din zonă sunt perfecte pentru o baie relaxantă după o zi de explorare. În general, Vâlcea, Brezoi este un loc de vizitat pentru oricine caută liniște, frumusețe și aventură.

Este o destinație perfectă pentru iubitorii de aventură care doresc să exploreze natura. În plus, regiunea găzduiește numeroase orașe și sate fermecătoare, unde vizitatorii se pot impregna de cultura și istoria locală. Pasionații de blues ar trebui, de asemenea, să viziteze festivalul anual, care este un eveniment popular care prezintă talente locale și internaționale. În general, Vâlcea Brezoi este un loc fantastic de vizitat pentru oricine este interesat de activități în aer liber și experiențe culturale.

În localitatea Brezoi se pot practica: turismul cultural-istoric (situl arhelogic de la Valea lui Stan), turismul monahal, ecoturismul, turismul științific (Parcurile Naționale Cozia și Buila-Vânturarița), cicloturismul, turismul de evenimente, turismul activ (sportiv, de vânătoare și pescuit). Accesul se poate realiza pe cale rutieră, feroviară (Gara Lotru), aeriană (aeroportul de la Sibiu se află la circa 83 km).

Clima este plăcută, cu veri blânde și ierni răcoroase, ceea ce o face un loc ideal pentru a scăpa de căldura verii. Vizitatorii pot explora parcuri naționale care îți taie respirația și se pot bucura de aerul curat și de atmosfera senină. Pentru o experiență cu adevărat de neuitat, Brezoi este o destinație care trebuie vizitată de orice pasionat de natură.

Multumim Vâlcea Turistica pentru permisiunea de a folosii pozele și informațiile.