Atracții turistice
Salina Ocnele Mari
Salina de la Ocnele Mari este cea mai mare din țară, are o suprafață de peste 40.000 de metri pătrați, iar lungimea galeriilor depășește 13.000 de metri. Exploatarea sării s-a făcut și se mai face prin extracție de bulgări (magle) din salină (mină de sare cunoscută și sub denumirea de ocnă de sare). De la jumǎtatea anilor 1950, datorită apariției Uzinei de Sodă Govora, s-a trecut și la exploatarea sării prin soluție saturată cu ajutorul sondelor.
Muzeul Satului – Bujoreni
Horezu
Parcul Național Buila – Vânturarița
Este o arie protejată de interes national situată în Subcarpații Getici, pe teritoriul administrativ al județului Vâlcea. Aria naturală se află în partea vestică a județului Vâlcea (aproape de limita teritorială cu județul Gorj), în sudul Munților Căpățânii, pe teritoriul localităților Costești, Bărbătești și Băile Olănești.
Grădina Zoologică Râmnicu Vâlcea
Park Aventura Buridava
Muzeul Trovanților
Muzeul Trovanților este un muzeu în aer liber, aflat în Costești, la 7 km de Horezu, în județul Vâlcea. Sunt stranii, bizare, au forme sferice, elipsoidale ori au aspectul cifrei opt. Au marimi diferite, de la cativa centimetri pana la cativa metri. „Se nasc” intr-un deal nisipos, se desprind dintr-o rapa si cad intr-o vale. Sunt pietrele din comuna valceana Costesti, denumite stiintific trovanti.
Parcul cu Cai „Poiana lui Căliman”
Denumirea de Poiana lui Căliman vine de la o poveste din secolul V, despre Căliman, un cioban care işi păştea animalele in acesta poiana şi care a observat că acestea nu se mai îmbolnăvesc de boala picioarelor, cunoscută în acea perioadă, pascand aici.
Ciobanul a mers la călugării Mânăstirii Cozia, spunandu-le că s-a vindecat scăldându-se într-un lac din poiana si era convins că acest lac are puteri divine din moment ce el nu mai are dureri de spate, iar oile s-au vindecat si ele. Călugării au verificat si au gasit in jurul manastirii Cozia izvoarele tamaduitoare.
Conacul lui Maldăr
Un exemplu strălucitor de arhitectură istorică, cu o fațadă impunătoare și grădini frumos îngrijite care îl înconjoară. Aici, puteți călători în timp, explorând camere decorate cu rafinament și savurând bucătăria tradițională într-un cadru elegant, toate acestea în mijlocul naturii, cu vedere la frumusețea Munților Carpați și peisajele rurale înconjurătoare.
Piramidele de la Goranu
Se afla la aproximativ 4 km de orasul Ramnicul Valcea fiind o rezervatie geologica importanta din Romania.Aria naturală este cunoscută și sub denumirea de Piramidele de pământ din Valea Stăncioiului. Mai exact aceste se afla în Subcarpații Vâlcii, o subdiviziune a Subcarpaților Getici, în partea estică a cartierului Goranu din municipiul Râmnicu Vâlcea. Piramidele sunt formate datorita aluviunilor de teren si ploilor insemnate. Suprafata lor depaseste 12 ha iar inaltimea lor este de circa 80 de metri in unele locuri.
Lista atracțiilor turistice din județ
- Toate
-
- Lacuri | Izvoare
- Rezervații
- Chei | Peșteri
-
- Muzee | Monumente
-
- Parcuri | Saline
-
- Alte obiective turistice
-