Valea Lotrului cu Transalpina

Valea Lotrului cu Transalpina

Valea Lotrului se afla in judetul Valcea si este un loc de poveste cu multe atractii turistice ce merita vizitate. Este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai pitoresti drumuri turistice din Valcea ce strabate mai multe zone agroturistice si cuprinde 3 lacuri, cascade si doua statiuni montane.

Se află în Carpații Meridionali, grupa Parâng iar pe cei 80 km aceasta străbate Masivul Parâng, sudul Munților Lotrului, nordul Munților Căpățânii și Munții Latoriței.

 

Program:
Luni – Duminică Non-stop

Aici se găsesc cele mai impresionante drumuri din țară: Transalpina (Drumul Regelui), cu cea mai mare altitudine din Romania, 2145 m in Pasul Urdele, și Drumul Strategic (Strategica) construit în Primul Război Mondial, drum care străbate culmea principală a Munților Latoriței.

Pe Valea Lotrului puteti vizita: Cheile Olteţului, Piatra Feței, Peștera Muierii, Peștera Polovragi, Cascada Apa Spânzurată și Cascada Moara Dracilor. Cheile și defileele Latoriței constituie un monument natural inedit, format de râul Latorița în munții cu același nume.

Transalpina

Transalpina (DN 67C) cunoscut și sub denumirea de Drumul Regelui este un drum național din Munții Parâng, în Carpații Meridionali. Este cea mai înaltă șosea din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m). Străbate patru județe – Gorj, Vâlcea, Sibiu, Alba – traversând Munții Parâng de la sud la nord, altitudinea cea mai mare având-o pe o porțiune de aproximativ 20 de km, în județele Gorj și Vâlcea, unde se prezintă ca o „șosea de creastă”.

Are o lungime de 137 de kilometri si este închis anual pe timpul iernii între stațiunea Rânca și Obârșia Lotrului. Drumul face legătura între orașele Novaci din județul Gorj și Sebeș din județul Alba.

Transalpina este o destinație turistică populară, oferind peisaje uluitoare, printre care Vf. Păpușa (2.136 m), Vf. Dengheru (2.084 m), Lacul Petrimanu, Vf. Urda (2.228 m), Vf. Micaia (2.170 m), Vf. Muntinu (2.062 m), Lacurile Muntinu, Râul Lotru, Lacul Gâlcescu, Mănăstirea Obârșia Lotrului, Lacul Vidra, Mănăstirea Oașa, Lacul Oaș, Lacul Tău, Stațiunea de schi Rânca, Stațiunea de schi Transalpina și multe altele. De asemenea, se poate ajunge în stațiunea Păltiniș și localitatea Rășinari din județul Sibiu din Transalpina prin Valea Frumoasei (Valea Frumuseții).